Haberin DevamıHaberin Devamı
Turpgillerden bir bitki olan şalgam, Batı dünyasında Avicenna adıyla bilinen İbn-i Sina’nın önerileri arasında yer almaktadır. Hastalıklara karşı C vitaminini önerisinde bulunan İbn-i Sina, bağışıklık sisteminin güçlendiren bu fermente içeceği önermiştir.
İçeriğindeki probiyotikler ve antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini destekleyen şalgam suyu, doğal bir probiyotik kaynağıdır. Bağırsak florasını dengeler ve sindirimi kolaylaştırır.
Potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, C vitamini ve B grubu vitaminleri içerir.
Düşük kalorili ve düşük glisemik indeksli olduğu için kan şekerini dengelemeye yardımcı olabilir. İçeriğindeki potasyum, kan basıncının düzenlenmesine katkıda bulunabilir. Ancak tansiyon hastalarının dikkatli tüketmesi önerilir, çünkü tuz oranı yüksektir. İçeriğindeki antosiyaninler ve flavonoidler sayesinde hücreleri serbest radikallere karşı koruyarak yaşlanma etkilerini geciktirebilir. Yemeklerden önce içildiğinde iştah açıcı, yemeklerden sonra içildiğinde ise tokluk hissi verici etkisi olabilir.
Elektrolit dengesini destekleyerek spor sonrası toparlanmaya yardımcı olabilir.
Haber Kaynak : CNNTURK.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
24 Şubat 2025SPOR
24 Şubat 2025GÜNDEM
24 Şubat 2025SPOR
24 Şubat 2025SPOR
24 Şubat 2025GÜNDEM
24 Şubat 2025GÜNDEM
24 Şubat 2025